LavlandPJJEDette måtte bare prøves -etter flere års prat om det, kastet vi oss rundt og dro sørover, Jan Erik Jensen & Per Johnny Skjæran med 3 stk Bretoner Reisavannets Ja-Kaos og Tromsørypas Liz og Tim.

Våre hunders erfaring med lavland var ikke mere enn at en åker kan brukes til gjøre fra seg på og ikke  mer enn det,så vi var spente på dette. Vi meldte oss på VK Kval på fredag og AK lørdag/søndag for og skaffe oss mest mulig erfaring på turen.

Vi dro sørover allerede tirsdag for litt lavlands trening til Årnes hos Stian Aaserud som stilte opp og hjalp oss med en imponerende kunnskap om lavland, og hadde plenty med Rapphøns /Fasan ute i terrengene. Dag 1 skjønte hundene våre lite av disse store jordene, men etter en god del fuglearbeid og en god natts søvn på hundene så kunne dem plutselig jakte både på stubb og kant og fant masse fugl.

Dette leier Stian Aaserud ut til alle som vil trene Lavland og til jaktprøver. NM Lavland 2015 hadde også et parti i Stian sitt terreng på Årnes.

TUSEN TAKK TIL STIAN AASERUD FOR ALL TRENING OG HJELP PÅ ÅRNES,uten dette hadde vi ikke hatt mye og stille opp med på lavlandsprøven.

VK fredag fikk vi alle 2 slipp hver, men røyk ut en etter en etter endel småfeil -som forventet. AK lør/søn gikk tingene vår vei ,og Kaos fikk 1AK etter glimrende søk og FMR på Fasan, Tim & Liz fikk begge 2AK  etter glimrende søk og FMR på fasan pluss noen støkk. Søndag stilte bare Liz, som gikk glimrende i 65 min uten minuser og fikk et FMR på Rapphøns, reisen ble litt forsiktig og Liz fikk 2AK igjen. Alt i alt har vi hatt en fantastisk flott tur på alle måter.

4 premier på like mange starter på lavland det hadde vi ikke trodd når vi reiste ned.

Dette er noe vi anbefaler på det sterkeste å prøve for alle med fuglehund i nord -og var en fantastisk opplevelse for oss.

Hilsen Per Johnny Skjæran