"Asado"  - Grillfesten for TFK Onsdag 18.08.10 kl 18:00

SN/OI 17.08.10

Said i full svingDet ble en trivelig grillkveld i TFK regi hvor mesterkokken Said Nordin grillet og serverte et nydelig lam med masse tilbehør.

Ca. 20 personer med stort og smått tok seg tid til å stikke innom Svein Anton Andresen i Håkøybotn denne kjølige august kvelden. Dere andre kan bare angre ;o)

Svein Anton underholdt i kjent stil med gode historier, og latteren satt løst rundt bordet.

Geir Arne benyttet anledningen til å ta apportbevis på sin ferske AK hund Steinbitens Lycke.

Gode og mette

Fredrik Fredriksen's 6 mnd gamle valp Jimsrypas Prince viste glitrende apportsøk, lokalisering og viltbegjær, men rypa ville han helst ha for seg selv som eier spådde på forhånd. Men det viste seg fort at det kun er "kosmetikk" før også dette er på plass for da dommer plystret på valpen kom han i full fart med rypa og ga den fra seg til dommeren. Synd at eieren da var på fult firsprang inne i skogen

TFK's nye profileringsklær ble også vist frem, og flere av medlemmene benyttet anledningen til å kjøpe seg disse. Mer informasjon om disse finnes i egen artikkel.

 

 

Hva er Asado? Ordet er Argentinsk og står for en festlighet utendørs- med helsteking av lam. I sydligere klima er Asado meget vanlig ettersom klimaet tillater at man kan oppholde seg utendørs det meste av året.

Men få steder i verden opplever man sommeren så intens som her i nord- med sine lange lyse kvelder og midnattsol.

Asado er egentlig ikke så eksotisk som man skulle tro, selv om navnet kommer langveisfra. Tenk på våre forfedre- vikingene de stekte også lam over åpen ild når de bød på fest.

For at gjestene skal komme i den riktige Asadostemningen bør de samles rundt stekeplassen
en tid før stekingen er ferdig. Der kan dere se hvordan vertskapet nitid passer varmen og
pensler på marinaden med dens hemmeligetsfylte krydder. Noen risiko for at dere ikke skal finne frem til stekeplassen er lite trolig, på langt hold vil dere møtes av de herligste dufter fra det stekte lammet.

På et bord er det satt frem brød (pariserloff), smør, krydder, tallerkener, bestikk, glass og rikelig med servietter. Drikke og resterende tilbehør tar dere med selv.

Vi vil selvfølgelig i tillegg grille pølser og burgere til barna.

Pris per person kr. 50,-
Barn   Free

Ta gjerne med dere en eller flere fuglehundvenner!