Arnøyprøven 12 - 13.03.11 OI 14.03.11

Kaia apporterer rypa til far Foto: Øystein OverreinPå fuglehundlunsjen i dag ble historien om fuglearbeidet til Sollidalens A Kaia til Øystein Pedersen i UK'en på Arnøya fortalt. Kaia ble borte i elveslukt, og når fører og dommer kommer til ser de henne i intens stand nede i slukta. Etter litt diskusjon om hvordan de skal komme seg ned til henne letter ei tilsynelatet skadet rype fra dokk rett fremfor Kaia. Rypa forsøker på beste måte å komme seg unna Kaia, og Øystein roper på impuls apport, og i løpet av kort tid var rypa fanga og humant levert til fører.

For denne prestasjonen ble det både jaktprøvepremiering og apportbevis til Kaia, ikke verst uttelling for en unghund.  

Denne helga var det Nord-Troms Fuglehundklubb som arrangerte sin Arnøy prøve hvor terrengene på Arnøya og Kågen ble benyttet. Som vanlig var servicen og gjestfrihenten fantastisk når deltakerne ankom Lauksletta internat hvor vertskapet sto i døra og tok i mot oss. Vanskelige forhold med enkelte snøbyger og en del vind og ryper i store flokker på hardt skareføre gjorde det ikke spesielt enkelt for hundene på lørdag. Søndag var det nysne på skaren, men fugelen var fortsatt vanskelig.

Men for den eminente fuglehunden ES Steinrabbens Felix til Stein Martinsen er ingen forhold for vanskelige eller hva skal man si om 1.pr VK m/CK i kvaliken. Unghunden P Pimens Barack til Svein Erik Holsbøe er ofte på premielista denne gangen med en 2.pr UK. ES Dulles A El Zorro til Stein Arne Paulsen fikk også 2.pr UK, og i dag søndag fikk P Sollidalens Kaja til Øystein Pedersen 2.pr UK og trygger ledelsen i TFK Cup for unghundene, grattis. 

Alle resultater fra UK/AK samt VK kvalik finnes HER

Resultater fra VK finale finnes HER

TFK gratulerer